All I Ever Wanted...

Collage, det är roligt men tidskrävande... Har setat ;) med det x antal timmar nu... Min rygg värker och jag är inte ens nöjd.. :( men men jag är klar iaf!

Det är konstigt hur man tänker ibland, när jag bodde hemma hos mamma och gick på gymnasiet (till och med innan det) var det här min dröm! Att få bo "själv" utan mamma och att få studera DET JAG VILL, inte bara sånt som hör till.. Här har jag verkligen möjligheten att utveckla mig själv och bli någonting som jag alltid drömt om! Varför klagar man över mycket plugg?? Varför sitter man och mår dåligt över att inte ha allt på nära håll och varför klagar man över att det är jobbigt att cykla till affären?!? Det är ju trots allt så att om jag klarar av det här får jag min DRÖM igenom! Vore inet det värt att plugga för?!?
Det här är tankar jag har insett att jag haft ett tag, när jag mått dåligt osv.. Men nu när jag känner att jag är på väldigt bra humör och mår toppen inom mig själv så f underade jag kring varför man varit så deppig egentligen..

Jag kommer garanterat ha många fler stunder då jag mår dåligt men jag tyclker bara att det är lite konstigt! När det är ens största dröm.. Är det inet värt att lägga allt bakom sig eller på långt avstånd i 2 år, för det är ju BARA 2 år! Halva tiden här nere har snart gått och jag fattar inet vart tiden har tagit vägen..

Jaja, nu ska jag inte lägga ut hela min tankeverksamhet här, det skulle ta så mycket plats att inegn skulle orka läsa och jag skulle inte orka skriva :P

All I Ever Wanted is right infront of me so why be sad when you can smile and look forward to the future..

Puss och kram!

Collage och våffelmys ^^

Tisdag och collage stod på schemat! Det blev en ytterligare pysseldag med albers färglära och denna gång skulle vi göra collage! Collage av Gustav Adolfs torg.
Det blev riktigt häftiga collage om jag ska vara ärlig, vissa bättra än andra! (Det komme rupp bilder på dem med inom några dagar)

Onsdag innebar en ledig dag med hemuppgift = collage :P
Det blev ett collage på en av mina väggar och ja, det blev väl helt okej! (som sagt det komme rupp bilder senare)

Det blev våfflor med tjejerna, mycket gott och riktigt trevligt! Som det ska vara!
Efter våfflorna blev det mys på mitt rum, sängen var fullt okuperad såsom min lilla Björnis var okuperad av Stina! ;)
Myspys!

Nu har jag varit lite social på msn och ska dra mig mot sängen!!
puss och godnatt!

Pysselstuga! :D

Idag var det pysselstuga i ateljen ;) Eller rättare sagt Albers färglära som innebär massa klippa och klistra.. Sjukt roligt, vi hade massa färgglada papper som skrek "KOM OCH TA MIG!" hehe..
Idag har vi dessutom fått lära oss skillanden mellan (vanlig samtalston) röd och (skrikandes väldigt högt) RÖD! Ser ni skillnaden, det gör jag ;) Vilken grym lärare alltså! Verkligen en roande typ! ;)
Jag ska lägga upp bilder senare när jag fotat vad vi gjorde idag, helt crazy men så fruktansvärt kul!
På lunchen gick vi hem till mig och käkade och det slutade med att det var fler gäster i köket än korridorsfolk :P HAHA!

Efter skolan blev det en promenad från regniga Alnarp till soliga Lomma för att käka på fiskstället med underbarmat.. Dock hade de stängt just idag, bara måndagar! Blää!
Det blev att handla istället och sen cykla hem för att laga mat och prata med älsklingen!

Nu slappar jag framför datorn men tror jag ska göra nåt annat snart... Börjar tröttna!

Pusspuss!

Jahapp, då var det den 22:a mars!

Inte långt kvar till studiebidraget nu! :D Ska bli sååå skönt att få det, det behövs verkligen i min kassa just nu! :S

I övrigt har jag mest slappat bort denna dag, läst lite i häftet vi fått om Albers färglära. Inte det mest intressanta men garanterat mer kul än det vi behövt läsa i de tidigare kurserna!! :D
Snart är det Buggdags och jag ska bara käka lite innan!! Drar om lite mindre än en timme.. Ska bli kul då jag vet att de lärde sig lite nya turer förra veckan då jag inte var där.. Kanska kan få in dem ganska snabbt dock ;) Brukar inte vara några större problem för min del.. Dock har de lite annan dansstil/ olika metoder för vissa turer osv men det går bra! Kul med lite nytt oxå!

Se you!

Lördag = Lund, telenor, balklänning och storstädning!

Hej alla glada!

Lördag brukar innebära massa roliga saker och det gjorde denna oxå.. Det började med att jag och Isa drog in till Lund för att lämna in min mobil IGEN... Att den aldrig blir bra.. Men nu ska jag förmodligen få en ny iaf!! Dock hade de inte en läne telefon denna gången heller... Tur att jag har en egen!
Lika otrevliga som vanligt på det där stället men förhoppningsvis ska jag slippa dem om min mobil för en gångs skull fungerar..

Efter det blev det mormors cafe och sen en bussfärd hemåt.. Jag cyklade hem, käkade och väntade på att Isa skulle komma.. Hon messade att hon skulle komma men attluften var slut i cykeln.. Jag cyklade därför med en pump och mötte henne :P
Väl hos mig blev det test av balklänning :D Wihoo, den passade! puh!
Vi började diskutera att möblera om och Isabelle föreslog att vi skulle städa upp för att möblera om ;)
Vi började med garderoben i korridoren för att jag skulle få bort min TV som bara står o skräpar på mitt rum.. Det blev jättefint verkligen!

Sen blev det fortsatt städning på mitt rum och effektiva Isabelle sa precis vad jag skulle göra! ^^
Det känns som att alla mina grejjer försvann, HALLÅ?!? EKO!

Det blev att kolla på Robinsson (BARA FÖR ATT), och sen drog Isa hem.. Alltså inegn ommöblering.. Får ta det en annan dag!

pusselipuss! (Kommer kanske bilder lite senare!)

JUST JA, det är ju Fredag ;)

Hallå kära läsare!!

Idag tänkte jag skriva lite om min gårdagen, med andra ord fredagen den 20/3. Dagen började med Ateljen som vanligt, vi satt och ritade/ skissade och hade lika kul som vanligt!! Shit vilka bilder det blir alltså... Man tror ju att det är en treåring som målat ;) Men kul är det, och lärorikt!

Likasom torsdagen så käkade vi lunch hos mig :) Seen blev det en kall promenad till perennavdelningen för att kolla lite till tentan i maj.. Vi gick sedan till ateljen för att fortsätta.. Vi hade en genomgång och dagen slutade med att vi tog en lååång och kall promenad för att ställa våra väskor i en cirkel på en gräsplan och sen rita av cirkeln från ett bra avstånd.. Cirkeln blir då mer eliptisk har vi lärt oss och det märks ganska väl. När vi skissat från ena sidan gick vi upp på krönet på andra sidan och fick en helt ny bild av det hela!! Det var svinkallt men lärorikt!

Efter det blev det en promenad till Lomma, Sara skulle till posten.. Efter den svängen cyklade vi till mig och sara färgade mitt hår med en ganska blond färg.. Jag visste inte ens att det fanns butiker som INTE hade hårfärg :S En mataffär liksom, herregud vad jag blev paff.. Hittade denna blonda färg bland 5 andra färger på den andra affären jag var inne på :O

Det blev iaf ingen större skillnad på mitt hår, precis den förändringen jag väntat och hoppats på! :) Tack Sara!

När Sara dragit hem blev det matdags och då kommer Josefine in i köket.. Hon inser att hon inte är så pepp, trots att det är fredag, detta får mig att inse att JUST JA, det är ju Fredag! :D Detta gör mig om möjligt ännu gladare än innan, vilken underbar kväll det blev med popcorn och John Tucker must die (på mitt rum)..

Nu väntar jag på att Isa ska komma och hjälpa mig med min balklänning :P Spännande!
puss o kram

Vilket underbart liv!

Det kanske inte är hela sanningen just nu men det är vad jag vill kunna tänka när jag är klar med utbildninge och skaffat mig ett jobb.. Jag vill kunna glädjas över att gå till jobbet och känna att jag verkligen gör någonting jag brinner för! Det är därför jag går denna utbildning och lever i det kaos som det kan innebära ibland.
Jag ska ta vara på min tid här för trots att jag klagar och tycker att det är svinjobbigt nu så kommer det vara värt det när jag är färdigutbildad och kan stoltsera med att jag är Trädgårdsingenjör från SLU. Den enda trädgårdsingenjörsutbildningen i Sverige..

Idag har varit en helt underbar dag då jag har sett den ur ett helt nytt perspektiv, lite rundare fast ändå inte...  ;) Bara dem i min kurs fattar vad jag menar (vi håller lämligen på med perspektiv just nu)
Solen har strålat och jag har haft min skinnjacka idag, vi käkade dessutom glass på lunchen och vandrade omkring i Alnarpsgården för att mäta upp byggnaden..

När jag kom hem var det dags att städa, någonting som vanligtvis är bland det tråkigaste som finns var idag rena lättnaden.. Jag satte mig dessutom och klippte lite med de nya växterna vi fått ut som vi har tenta på i maj.. Det är ju nästan så jag längtar ;)

Mitt nya liv tar sig mot nya, oanade höjder!
Imorgon blir det mer perspektiv och hårfärgning med balklänning-test! Tror iaf att det sistnämnda kan bli imorgon, annars blir det till helgen..
Det blir Sara som fixar håret och Isa har lovat att testa knyta min klänning.. Hon är ju redan så bra på att plåga mig så hon kan ju snöra så jag inte kan andas längre ;) HAHA!

Jag har verkligen ingenting att klaga över trots att jag har huvudvärk och är sjukt trött, varför ska jag klaga över det för?!? Det är väl mitt eget fel så varför ta ut det över andra..
Den enda som kunde göra mitt liv just nu ännu bättre än vad det är, det är om jag får besök! Gärna av Jonas men vem som helst skulle gå bra.. Dock så får jag nog vänta med att träffa min älskling och mina vänner tills påsk, längtar jättemycket!
Saknar det lilla gänget där hemma, att gå i samma klass som Linda, att ta en promenad med närmaste grannen Sara, att ha en djup diskussion med Maria, att få höra Toms skämt en hel kväll.. Det finns ju ingenting bättre!
Sen saknar jag resten av min umgängeskrets, tex Nettan och Emelies underbara glädje som alltid sprids när man umgås med dem.

Nu ska jag ta och fortsätt amin städning då jag har lite kvar att göra men för alla som undrar hur jag mår så har jag aldrig mått bättre här nere än vad jag gör nu.. Mitt nya liv gör underverk!

Puss <3 Sofia

Ny kurs, Nytt liv!

Ny kurs och ett nytt liv, det är vad jag ger mig in i!!

Det kommer bli kanon och jag ska verkligen satsa för att hålla det "nya livet" som jag börjat med!! Det började imorse och jag ska fortsätta till sommaren eller tills jag inser att det verkligen inte fungerar.. Men det lär ju inte hände ;)

Pusssar på er


Tentavecka och hemma helg..

Tisdagen den 10 mars spenderades i skolan på eftermiddagen med att presentera räkneuppgifter som vi fått tidigare.. Vi delades in i grupper som fick presentera varsin uppgift. I min grupp fick vi uppgift 1 och det vart superbra! :)

Efter skolan satte jag mig och började plugg ainför tentan på fredag..
De näskommande två dagarna var vi lediga vilket resulterade i ännu mer ekonomi plugg, började bli smått irriterad på ekonomi vid det taget!

Fredag 13/3:
Tentadag, vi började 9 och skulle sitta till 13... :S 4h utan paus, OFTA! Aja, tentan började och jag räknade och kryssade. Det skulle ju för guds skull inte vara så många räkneuppgifter på a delen.. Lärare är såååå bra på att undanhålla information alltså!
När jag gjort första delen inser jag att jag inte fått ut duggan så jag vinkar dit värden. Hon fixar fram en dugga åt mig och jag gör den ganska snabbt.. När klockan var 11.30 hade jag gjort första delen av tentan och duggan vilket jag var nöjd med.. Jag räknar inte med att få högre betyg än G..

Hemma blevd et att packa väskan, käka och sen åka med Stina till sturup :) HEMRESA <3
På arlanda blev vi upphämtade av Klas :)

Sjukt underbar helg, som vanligt när jag får träffa min älskling! Det blev endel film, massa onyttigheter och helt enkel en skön helg!

På söndagen var det hemdags, dock lämnade vi inte Uppsala förens vid 20..

Måndag 16/3:
Dagens lektion började på Gustav Adolfs Torg i Malmö där vi fick rita av fontäner, göra silhuetter av husen och mäta heöa torget... Vissa övningar innebar att vi skulle rita UTAN ATT KOLLA PÅ PAPPERET :P Sjukt spännande och lärorikt, väldigt fula teckningar blev det oxå!

Ett försök till 3 fontäner utan att kolla på papperet! 3 fontäner!! ;) Dock utan att kolla på papperet!

Silhuett! 

Tisdag:
Tisdagen spenderades i Ateljen på skolan, sjukt kul att få arbeta med skissblock och inte behöva skriva massa anteckningar från en föreläsning!
Vi övade massa på att rita utan att kolla på papperet och fick sen rita av olika hörn vilket var riktigt iintressant och överraskande svårt!
Men det blev bra till slut iaf!

.. Vi arbetade med att sätta olika färg på olika ytor, så kallade valörfärger!

.. Här gällde det att  på 10 sek rita upp två lådor och 3 hinkar (utan att kollaa på papperet)

 Här fick vi 1 minut på oss MEN, vi skulle blunda!

 10 min, dock en väldigt ful bild för att ha tagit 10 min.. :S

Alltså som läraren sa, det hjälper inte alltid att kolla på papperet!! Jag tror verkligen att det stämmer efter det här!

Idag, onsdag 18/3:
Grattis Tom, idag är du 20 år
:D Wihooo!
I övrigt så har jag gjort negerbollar idag, ska käka dem under dagen och locka älsklingen att komma hit ^^ Han kan ju försöka med sin sorbetglass :P
Jag ska efter att ha skrivit detta inlägg städe och till sist göra hemuppgiften! Förmodligen ta en underbar promenad i det vackra vädret oxå! :D

Puss på er, saknaden är stor! <3

Fortfarande inget liv..

Torsdagen den 5:e var det redovisning av projektarbetet, det gick väl helt okej men jag hade lätt skippat den dagen alltså!! Den tog så mycket av min krafter..
På fredagen drog jag och Isa in till Lund för att hämta ut min mobil, NEEEEJ JAG VILL INTE! Jaja, efter det gick vi runt lite och satte oss till sist på Ebbas cafe och pluggade. Det gick helt okej men det är lite kallt där vilket gör att konsentrationen spricker! Plus att det var två barnfamiljer där! hmmm..
Väl hemma blev det fortsatt plugg och jag FATTADE INGENTING av de dumma räkneuppgifterna :S

Lördagen innebar att Isa skatade hit och sen drog vi varvet förbi affären och sen hem till henne för att plugga.. Dock hade hon ingen plugg drive så jag försökte väl plugga lite medans hon satt av tiden. Nee men det slutade med att vi gick och käkade pizza! Sen drog jag hem och fortsatte plugga!

Söndagen blev pluggdag hos John, fick mycket hjälp med det jag inte fattade.. Min broder fick också hjälpa till lite via telen :P Det blev pannkakor till lunch och sen kom Love och vi fortsatte plugga, dock i köket nu!
Jag såg Björn komma hem (de bor alla på lommaborgen) så jag traskade in till honom o diskuterade kvällen. Det blev stressigt då vi skulle hinna med bussen 45 min senare.. :S Jag stressade hem, packade väskan och drog iväg!
Nu var det BUGG på schemat :D Det går framåt det går framåt!

Måndag och plugg, förvånad??
Vid 13 var det dags för frågestund inför tentan vilket fick mig på dåligt humör, kvällen var väl inget vidare heller...
Piss skit bläää, vad ska man med ekonomi till?!? Eller en utbildning överhuvudtaget?!?! SUCK!
Och vad ska men med ett liv i Skåne till?

Aja, antar att jag får se fram emot helgen och hemresa istället.. Åker hem fredag kväll, till Uppsala för att få lite energi till plugget igen!

Ha det gött alla!

Smile!

Jag vet att jag ska plugga (vilket jag gjort ett tag och ska fortsätta med) men måste bara säga att jag ÄLSKAR att se min älskling skratta, det ger mig lite glädje som jag kan överföra till pluggenergi!



Älskar dig!


Kan inte mörkret ta slut snart?!?

Alltså mitt liv just nu består av PLUGG, plugg, kanske lite pluggning, lite PLUGG till och sen ytterligare PLUGG! Vart tog min friitid, min dröm, mitt liv vägen?? Det försvann någon gång i projektarbetet tror jag...
Jag kanska ska förklara lite vad jag menar...
Kan ju börja med den senaste veckan, eller den tiden sen jag kom hem från mitt underbara liv i andra delar av Sverige.
Jag kom tillbaka till Skåneland den 23:e februari, sent på kvällen och dte var sovdags direkt. På tisdagen var det föreläsning till 15 och efter det hårt plugg tills det var dags för träning. Ja, jag har börjat träna! :D På onsdagen var det dags för tenta, eller omtenta som det kallas när man kuggat den första.. Jag satt och pluggade på förmiddagen, dock inte till tentan utan till ekonomin som är den nyvarande kursen. Väl på tentan till växtplatsen skrev jag av alla frågor på ett papper och lämnade salen men ångest som heter duga! Jag blev "tvingad" att gå på tentan, mina vänner sa att jag kunde ju lära mig någonting vilket kanske stämmer men... .... ... Efter tentan gick ajg till biblioteket på skolan och mötte John, vi satt och pluggade i närmare två timmar innan vi insåg att vi inte kunde få in mer..
Torsdagen den 26 februari kändes något lättare, vi hade endast en föreläsning på förmiddagen och sen var vi lediga, jag gick hem och satte mig och pluggade (som vanligt) och framåt 16 drog jag till Magda för att plugga lite till. Vi pluggade ett tag och drog sen till träningen för att bli snygga! ^^
Efter träningen var det hem till Magda för lite filmkväll med gänget, jag lånade deras dusch för att bli lite renare..
Det blev ganska sent och när jag väl kom hem började den kommande tidens ÅNGEST, PANIK, HAT, BITTERHET, HEMLÄNGTAN och en gnutta UPPGIVENHET. Jag kollade tentaresultatet från växtbiologin ( som kändes bra).. Ni kanske kan gissa hur det gick :S Kvällen spenderades med älsklingen i telefonen, storbölandes i min säng.. Jag kan inte ens minnas att jag någonsin bölat så mycket, att det ska vara så svårt att må bra här i Skåne.. Vad har jag valt för linje egentligen om jag inte ens trivs..
Okej jag har underbara vänner här men så dåligt man kan må över plugg fanns inte på min världskarta innan jag flyttade hit. Jag har storbölat och mått piss så många gånger och jag vet att jag inet är ensam om dden saken men det är inet kul längre.. Eller det är väl aldrig kul att vara ledsen men nu får det räcka! SNÄLLA!

Fredagen spenderades hemma, jag pluggade hela dagen och skippade gästföreläsningarna.. Palla!

Lördagen, mitt ljus i vardagen! :)
Lördagen spenderades i Malmö med mina tjejer, min 20 års present skulle tillverkas ^^ MIN NALLE!!
Inne i affären var det ett första val av nalle som skulle göras, vilken skulle man välja och vilka skulle få ligga kvar där tills någon annan valde den?!? Jag valde till sist en underbart söt nalle och gick och ställde mig i kön för stoppning! 
Vi stod och kollad epå alla barn innan mig som fick hoppa, värma upp hjärtat och göra "kram-testet". Hmm, skulle jag få göra det?!? ;)
JAAAAAAAAAA DET FICK JAG!!
Jag fick en namnlapp, trycka på pedalen för att vaddet skulle komma ut, hoppa 20 ggr för att värma hjärtat, 5 på ena benet, 5 på andra och 10 vanliga... Jag skulle blåsa på hjärtat och skaka det åt olika håll, sjuuuuuuuuuuuuuukt kul! Till sist skulle jag pussa hjärtat på båda sidorna och sedan trycka in det i nallen <3 Min nalle blev sååå söt och helt UNDERBART kramgo!



(I knät på Björnis sitter Bappelton!)

Vi fick skjuts hem av Isas föräldrar som kom på besök över kvällen, Tack så mycket! :)
Det blev att tillaga pizza med Erica och den blev riktigt god, att vi alltid lyckas!! Vi äger i köket! Efter pizzan blev det en tripp till Isa för melodifestivalen och jaa det slutade med att vi lyssnade på EMD och Alcazar sen tidigare veckor :D
Söndagen blev en pluggdag, HELA DAGEN!!
Måndag och Panik IGEN!
Det var dags för projektarbetet, det som skulle bli klart på 2 dagar... Hmm OFTA?!?!!? :O
Vi skulle göra en hel affärsplan för ett företag som vi skulle starta med rimlig budget och kalkylering.. Vi fick 20 minuters handledning av Fredrik på tisdagen då han satt och förklarade varför vi skulle ha ett aktiebolag och inte en ekonomisk förening... Jaaa men vi har fattat det nu! Suck! Våra frågor och det vi verkligen behövt veta var ju bara att glömma!
Vi arbetade på tisdagen mellan 9.30 på morgonen till 18.30 på kvällen, snacka om att jag var död när jag kom hem! Jag snackade med Jonas i telen och satte mig för att söka fler sommarjobb. Det slutade med att klockan blev 21.30 och jag gick och la mig.. Dock somnade jag inet förens mycket senare!
Denna dag, onsdagen den 4:e mars har jag varit i skolan mellan 9-18, det är så påfrestande men nu kan vi iaf säga tt vi är klara.. Bara redovisningen kvar! Eller ja, en uppföljningsuppgift på det och sen räkneuppgifter till på tisdag och sen RÅPLUGG i 2 dagar för att försöka klara tentan på fredag!
Jag pallar snart inte längre, jag går och begraver mig själv i ett kaninhål (för det finns det många av i parken!!!)

Hur har lärarna tänkt när de sätter in ett projektarbete veckan innan tentan med uppföljningsuppgift på det?!? JAG FATTAR INTE DET, om någon gör det får ni gärna förklara det för mig så jag fattar... Aja nu blir det plugg som avnligt innan jag går och lägger mig!

Hoppas att ni har det bättre än mig just nu!
Ps. Det komme rmer om min vecka hemma så fort jag får lite andrum! Ds

RSS 2.0