Disk!

Jag har insett under den tid jag nu varit hemma att jag hatar att diska, så sjukt tråkigt.. Det är okej om det är disk efter en person men när man diskar efter två personer varje dag MINST tre gånger om dagen är det lite krävande!! Jonas kan ju int ediska med sin brännskadade hand så jag får allt ta och diska allt.. Berget byggs på för jag orkar inte stå där varje dag.. Varför skull ehan bränna sig just när jag skulle hem?!?! :S Irritation över att vi har så litet diskställ oxå, får ju knappt plats med nåt alls :( Aja, nu är ju diskmaskin beställd så förhoppningsvis slipper jag diska de sista dagarna hemma!
Så, det var dagens humör! Irriterad med andra ord!

Imorse tog jag det lite lugnt de första timmarna tills jag insåg att det snart var dags för lunch, då blev det att hoppa på dansmattar för lite träning innan maten. Vi hittade en ny utmaning som var riktigt jobbig så med lite tur och bra minne ska jag träna varje dag nu! Till mat åt jag den wook jag gjorde igår, fick inspiration från Stinis som skulle göra det för några dagar sen :) Tack för tipset, älskar wook men gör det för sällan!

Efter lunchen blev det att ta itu med diskberget men då vi har så litet diskställ fick jag lov att ta en paus så att allt skulle torka.. Det blev att börja plugga och nu skriver jag här. Ska fortsätt aplugga snart!

Puss

Shopping!!

Igår var en fattig dag med noll kronor att använda.. jag satt och pluggade på förmiddagen och sen när älsklingen skulle till sjukann gick jag till universitetsbiblioteket som man kanppt kunde låna böcker på, de hade så sjukt system att jag inte pallade. Jag gick till sjukan och väntade med Jonas som skulle få handen bedömd efter brännskadan. På vägen dit passerade jag den del av Uppsalas sjukhus som jag förknippar med pappa, det var där jag och mamma gick när vi hälsade på honom! Jag gick förbi ingåången och allt och fick en tår i ögat.. Buhu!
Efter det blev det att dra in till stan och fika lite, ett supermysigt cafe!

Väl hemma blev det mer plugg och jag diskade på kvällen.

Idag gick jag upp tidigt och pluggade ett tag, käkade lunch och pluggade lite till! Vid 18 kom grannen upp och skjutsade oss till Ica maxi, vi har garanterat de bästa grannarna man kan ha! Det blev att storhandla, 1700kr gick upp i rök från Jonas konto och jag kände mig själv fattig när jag såg vår kundvagn! Dessutom så köptes det en diskmaskin tidigare idag så snart (när vi får den) blir det inget mmer diska för hand :D Wihoooo!

Nu blir det att plugga lite till innan läggdags!!
Puss på er!

Tiden går så fort!!

Torsdagen var en dag av förberedelser och plugg.. Vi storstädade lägenheten inför helgens bravader vilket int evar det roligaste..

Fredag  innebar tårtbak, muffinsbak (bananmuffins och chokladmuffins), handla det sista, blåsa ballonger och allmänt fix inför kvällens kalas. Det var fika som gällde och både jag och älsklingen fick riktigt roliga presenter... (Lägger upp bilder senare!) Trevligt var det med besök och jag gillar kalas väldigt mycket, framförallt när man får paket :D

Lördag och ännu mer stress, ännu en tårta skulle göras och ytterligare lite städning i form av disk.. Dagen rullade på och vips så var det kväll. Jag är otroligt impad av att Tom orkade ta sig hit, han satt i ca 3 timmar och väntade på försenade tåg till Västerås för att sen ta bussen till Uppsala!! Tack för att du kom, det var jättekul att ha dig här!! :) Det var precis lagom med folk på festen och kvällen blev riktigt lyckad!

Igår var det dags för bakfyllan som jag räknat med att slippa då jag la mig nykter men av någon konstig anledning tror jag inte att jag tål sprit, hoppas det går bättre nästa gång men nu har det hänt två ggr i rad.. Sjukt illamående, ont i magen och en dundrande huvudvärk :S Det blev alltså ingen dagen efter städning eller dagen efter plugg för min del.

Idag är det måndag och förmiddagen spenderad ejag med att plugga, skrev exjobb och stötte på lite problem men det är väl som det ska vara då :P På eftermiddagen drog jag till Botaniska där jag fick massa bilder insatta på mitt usb minne, fick en kopia av en hel bok och bilderna jag fick hade DEM betalat för att digitalisera!! De var på dia innan och jag är sååååå tacksam för deras hjälp!! Tack för all hjälp och tillgång till ert kontor med all info. Jag har ett eget skrivbord där just nu då han som brukar sitta där är på semester :P Snacka om klockrent!

När jag kom hem blev det att plugga och sen gå och handla för att laga makaronilåda.. Jag och Jonas började diskutera om det heter makaronlåda eller makaronilåda som jag säger :P Någon som har ett svar??
Just nu har jag bakat cholkadmuffins, det absolut bästa reseptet!! Ni måste testa det för muffinsarna blir så sjuuuuuuuuuukt goda och kladdig!! http://www.recepten.se/recept/kladdmuffins.html gå in och checka ^^

Snart kommer älsklingen upp från grannarna där han fixar deras dator och då ska vi kolla på film och käka muffins <3

Ses och hörs!
Puss <3


Jag blir ett år äldre idag! :D

Wiho, äntligen är dagen här då man får paket och massa gratulationer :) Känner mig ganska populär vilket alltid är trevligt men nu tror jag att det börjar lugna ner sig!
Min present från älsklingen är en huvudmassage grejj som jag får rysningar av för att den är såååååå skön!


In action!


Soooo nice!!

Nåja, jag hoppas på en fortsatt trevlig dag och sen får vi väl se vad man hittar på i övrigt... Borde väl plugga lite men det drar jag mig för.. Sen borde jag diska oxå men det är ju ssååå jobbigt när jag får diska allt och hela tiden, jobbigt med en brännskadad pojkvän som inte får diska :S Bläää!!

Imorgon blir det förmodligen tårtbak och tvättning inför fredagens fikastund och lördagens party :) Wihooo!!

Puss på er!

Alla hjärtans dag och månadsdag!

Igår var det alla hjärtans dag och det var skönt att få fira en ordentlig alla hjärtans dag med min älskling utan att jag är i Skåne och sånt skit. Jag vaknade på morgonen av att älsklingen säger Grattis på alla hjärtans dag och månadsdag älskling!! En sån liten grejj gör mig så himlans glad och jag ville bara ligga kvar där resten av dagen och njuta av sällskapet men det gick ju inte för sig.
Jag fick ett paket, ett spel som vi säkerligen kommer spela inom en snar farmtid ;) Det blev att gå upp och käka frukost och mysa i soffan en stund innan vi gick in till stan och käkade på Kina restaurang som var min present. Vi åt båda buffe vilket var sjukt smidigt, att åta hur mycket man vill av vad man vill på Kina har jag aldrig varit med om och att det dessutom ingick efterrätt är ju bara ett plus! När vi gick fick vi varsitt litet chokladhjärta <3
Väl hemma igen fick jag ytterligare en present, ett spel till så nu kan jag inte klaga på att vi int ekommer ha nåt att göra :P Vi kollade på en film och njöt av dagen!
Riktigt bra dag om jag får säga vad jag tycker!!

Idag har det inte hänt så speciellt mycket, jag avr sjukt sugen på max så vi gick dit och käkade lunch och gick till affären och handlade på vägen hem :) Väl hemma blev det lite plugg och tv och när älsklingen drog iväg till stan startade jag en film och käkade mat. Dessutom lagade jag mat åt älsklingen när han var på väg hem för att han skulle slippa vänta!

Nu ska jag gå och sova!!

Godnatt på er!!
Puss!

Skåål!



Skål på er!


Lill födelsedag!

Det blev goda bullar igår, dock lite torra men det har sin förklaring då jag int ehade tillräckligt med vanligt mjöl utan tillsatte rågmjöl som tydligen gör degen betydligt torrare! Menmen det blev bullar iaf och det blev en semla för min del som smakade underbart gott!

Idag har mamma och Ulf varit här och käkat, alltid lika trevligt!! Vi åt lunch tillsammans och sen färgade mamma mitt hår, är mycket snygg i min nya hårfärg. Efter håret blev det att fika semlor innan de skull eåke tillbaka till Västerås. Fick lite presenter inför födelsedagen oxå så nu är man några hundralappar rikare, en bukett rikare, en martini rikare och några vaser rikare. Sen att allt inte är presenter det skiter jag i för jag fick det tillsammans med presenterna så det blev måååånga paket :D

Nu sitter jag och pluggar, elle rint ejust i denna stund som jag skriver men innan och efter :P Var nyss och hämtade ett glas vin som mamma köpte på vägen hit då en liten (dricka gott och spela rockband) kväll var inplanerad. Dock har det inte blivit så mycket av det så jag får njuta av mitt vin och min dator och skriva på om den älskade botaniska trädgården som förmodligen har den mest komplicerade historian avalla.... Jag håller på att dö när jag efter 2 veckor inser att jag förstått hela historian fel :S menmen det var lätt fixat och nu är jag på rätt väg igen. Hoppas dock int ejag hittar nåt annat jag fattat fel på!!

Puss på er söta läsare!! Hoppas ni får en underbar lördagskväll och att ni slipper plugga..

Fredagsmys!

Vad har denna dagen att komma med då?? Inte så mycket skulle jag tro men det blir väl att plugga och skriva på arbetet så man kommer någon vart, senfår vi se vad som mer händer. Lär väl bli en promenad med älsklingen och sen kolla lite på tv skulle jag tro.
Just ja, jag skulle ju baka bullar men frågan är om det blir idag eller någon annan dag.. Vore ju iof bra att kunna bjuda mamma och Ulf på bullar imorgon när de kommer på besök :) Ska bli kul att träffa dem igen, det var ett tag sen nu! Dessutom kommer ju Wille oxå och han är ju så söt när han vill busa! Undrar hur han och Tuffsan går ihop, vi kanske får stänga in Tuffsan i sovrummet eller hoppas på att grannarna är hemma och kan ta hand om henne! :)

Skriver nog lit emer senare!!

Puss på er!

Botaniska

Gårdagen blev en dag med plugg och presentinköp!
jag satsade på att få lite gjort på affärsplaneringen till dagens inlämning och sen drog jag och älsklingen in till stan då han skulle på ett möta. Under tiden han var på möte gick jag och köpte hans födelsedagspresent :) I like it!!

Väl hemma igen hände inte så mycket mer än lite plugg och tv. Ganska lugn kväll :)

Idag har jag spenderat några timmar på Botaniska där jag kopierade några papper och diskuterade hur vi skulle göra med bilderna de hade.. Det är diabilder så det är lite komplicerat att få ut dem på bild men med lite tur kan de fixa det :) Dem är så hjälpsamma där och riktigt trevliga! Det känna verkligen att de vill hjälpa till och få fram ett bra resultat. Jag ska när jag är klar lämna en kopia hos dem som dem kan ta del av.

Nu sitter jag och käkar natur-chips och ska snart börja plugga lite igen.

puss!


Varför just nu?!?

De senaste dagarna har varit mer än händelserika, skrev att jag var skjuuukt irriterad för några dagar sen och jag kommer inte gå in på det mer men det har väl lagt sig lit enu iaf!

Helgen har varit katastrof kan jag säga, lördagen spenderades irriterad och ont i magen hemma och slutade på akuten. Vi skulle ha en mysig hemma kväll med film och popcorn och inte micropopcorn utan sånna man gör i en maskin. Självklart var det olja på handtagen så han brände sig och tappade apparaten som han sen tog emot med handen för att rädda den.. Tänk er att få en stekplatta på handen som dessutom hade het olja i sig.. Efter att ha pratat med diverse sjukhus människor åkte vi till akuten och där fick vi veta att det var en 3:e gradens brännskada så sen dess har älsklingen fått gå med bandage..

Söndagen var stressig fast jag fick ingenting gjort, vi åkte till IKEA med grannarna och köpte en toasits då någon har pajjat våran... Hmm undrar vem ;) Det blev lite annat oxå som vanligt när man är på IKEA. På kvällen bjöd vi äver grannarna, en mer än till IKEA och kollade på tv och käkade paj. Trevligt men när man är trött och har ont i magen känner man sig inte så rolig..

Dagen har spenderats på Botaniska trädgården där jag intervjuat typ hela dagen.. Det var roligt och lärorikt men jag skulle kunna sova nu!

Ses!
Puss!

Så sjuuuuuukt irriterad!!

Är så sjuuukt irriterad just nu, vill bara slå sönder nåt! Kasta en tallrik i väggen eller slå någon riktigt hårt... I hate this feeling and what brings it to life!

Negerbollar

Bakade nyss negerbollar med ett nytt recept och jag kommer aldrig mer testa ett annat recept än det jag alltid gjort... De blev inte alls bra, toktorra så jag fick tillägga massa vatten för att de skulle bli normala och smaken blev inte det bästa den heller. Men men de går ju ner iaf!

Puss!

Jobb sökes!

Hej hopp, fick just ett mail från stället jag arbetade på förra året att jag inte får jobb där iår för att jag inte lärt mig deras kassasystem och för att min skola är så dum som låter oss trädgårdsmänniskor ta examen i maj.. Vår säsong börjar mycket tidigare och det tycker jag att skolan borde tänka på!! Gaah!

Detta blir en dag av irritation och hat, jag måste verkligen hitta ett jobb till sommaren! Annars kommer jag att sitta fattig och int ekunna göra ett piss.. Någon som har ett jobb åt mig eller iaf en kontakt jag kan få så vore det toppen!
Helst ett jobb som inriktar sig mot växter men jag tar emot nästan vad som helst! Hjäääääälp!!

Puss!

Natti natti!!

Nu är det sovdags, var nyss på en promenix med älsklingen och lekta lite med grannkatten Skrutten :) Så söt när hon hoppar för glatta livet rakt ner i snön där man kastat en liten snöboll :P Så underbart!!
Annars har jag under kvällen ritat teckningar åt "männen" i huset, den ena fick en kottepalm (på begäran) och den andra fick en rosenskära som är den enda växt han kan på svenska och latin :P Kottepalmen skulle tydligen upp på väggen senare, inramad tillochmed.. Vi får väl se om det blir så elle rinte ;)

Sov gott alla läsare, ni får fortfarande kommentera om ni känner för det!! Skrev ett inlägg om det för ett bra tag sen och jag har int eändrat mig :P

Puss på er!

Btw, ska försöka lägg ain lite bilder ngn dag oxå! :)

Pressad!

Så här ligger det till, jag börjar känna stressen inför att bli klar med mina arbeten men jobbar på så gott jag kan. Just nu sitter jag och läser en bok om Linnes trädgårdar där det står en hel del om Botaniska trädgården i Uppsala, dock vet man inte vart i boken man ska läsa för att hitta det viktiga så jag får helt enkelt läsa i stort sätt hela boken :S Jag som älskar att läsa.... NOT! Jag börjar känna att jag kan skriva endel nu men det fattas väldigt mycket då jags ka skriva om designen och inte hela historian..
Tur att jag ska till Botaniska på måndag och intervjua dem, då tror jag att jag kommer få ganska vettig information! Dock ska jag komma på frågor för hela dagen, på förmiddagen ska jag träffa två eller tre personer och sen ska jag träffa en person efter lunch. Hur ska jag komma på så många frågor?? :O Menmmen det löser sig nog!
Idag har jag i stort sätt bara läst och lagat mat, just ja jag städade lite oxå men det var mer av irritation på en viss person.. Nu är irritatíonen över så nu behöver jag inte städa längre ;) Dock har jag tröttnat på att läsa så jag funderar på att måla lite, har mina skiss pennor med mig upp så jag snor nog några skrivarpapper av älsk så jag får vara lite kreativ :P

Ha en fortsatt trevlig kväll så får vi se om jag skriver nåt mer senare!!

Puss!


RSS 2.0