...

Korvstroganofen blev ganska god och nu har vi några matlådor vilket är riktigt bra :) Jag satte mig och kollade på en film som var hyffsat bra men inte toppen. Nu sitter jag och funderar på om det är dags att diska eller omjag ska dra ut på det :P Klockan 21 börjar en bra  film på tv som jag tänkte se på så jag kan ju fördriva tiden tills dess.. Jag borde diska men man kan ju göra annat oxå.. hehe!
Imorgon blir det iaf att plugga väldigt mycket!! Komemr spendera stora delar av dagen på biblioteket för att söka information om botaniska trädgården som jag skriver mitt exjobb om.
Ursäktarmig för felstavningar men jag sitter vid Jonas dator som har ett väldigt jobbigt tangentbord! Orkar därför inte ändra allt :P
Insåg just att blåsningen börjat, ska nog ta och kika på det en stund! ^^
Puss så länge!

Ensam hemma!

Är just nu ensam hemma och gör ett storkok med korvstroganof. Känner mig väldigt nere trots att jag är i Uppsala! Nog för att Jonas är borta men han kommer ju hem ikväll eller imorgon! Han ringde iaf nyss och sa åt mig att åka in till Stckhom för att gå på en depeche mode (säkert felstavat) konsert med honom, hans syster och några till men det kändes inte rätt då jag är mitt uppe i maten och har två katter att  ta hand om.. Dessutom måste jag göra mig klar och ta mig dit.. För komplicerat just nu.
Jag får helt enkelt kolla på  ngn film och lägga mig i sängen tidigt! Hade varit mysigt med en vinkväll med någon men känner inte så många i Uppsala och dem jag känner är gravida!! :P Får väl bli en annan gång helt enkelt!
Kanske skirver senare omjag mår bättre då!!
Puss!

Kärlek!

Hemma med mina älsklingar igen, som jag har längtat efter denna dag!! Nu är det en månad av kärlek, exjobb och affärsplanering. Det kommer bli tufft men så skönt att iaf vara hemma <3 Igår kom jag hem vid 19 skulle jag tippa efter en riktigt bra flygresa med perfekt flygväder enligt kaptenen. Det blev bio på kvällen, avatar 3D viket var riktigt trevligt och filmen var bra! :) Inte så bra som alla säger men absolut värd att se!

Idag fick vi besök av johan och hans nya kille, vi bjöd på semlor och kaffe/ coca cola för dem som ville det! :) Det blev lite rockband oxå men mestadels prat och lite tv. När de hade gått blev dett att göra storkok av lasagne, det blev hela 15 portioner och det var knappt att matlådorna räckte ;) Men nu har vi mat för gansk alång tid framöver iaf! ^^

Just nu sitter jag och skriver då jag inte orkar kolla på programmet som är på på tv:n men om 15 minuter börjar Let´s dance som jag hoppas få se men jag vet att älsklingen planerat film ikväll så vi får väl se! Om inte annat så blir det en semla till under kvällen för jag gör garanterat de bästa semlorna som finns!! Jag tror dessutom att jag har mig själv, Jonas och Klas på min sida om att jag gör den bästa kladdkakan oxå så jag känner mig ganska stolt med mina bakverk :D Duktiga jag! Det lär väl bli någon kladdkaka under den tiden jag är hemma :)

Nu ska jag göra semlor innan dansen på tvn börjar, ha det så bra alla!!

Förresten, om det är någon som känner sig manad att hjälpa mig med att fixa min blogg lite finare är det bara att höra av sig!! Jag vill ha någonting simpelt, typ som den jag har fast med lite bilder högst upp eller nåt :) Snälla hjälp mig om du kan, vill göra bloggen lite mer personlig!

Puss på er mina läsare!!

Lagar hit och lagar dit!

Idag har vi haft föreläsning om lagar och avtal för företagare, vad man ska göra om en viss sak händer och varför det är så viktigt med kollektivavtal. Visst det är väl vettigt att veta men hur ska vi kunna använda det i vårt arbete?? Det går väl inte?!? :O Jaja, efter det hade vi en föreläsning om skatter som verkligen inte var av högre klass. Man förstor inte så mycket av vad han ville få fram och jag tror jag bestämt mig för en enskild firma för det andra var ju bara komplicerat!!

Jag har nu bokat flyg hem imorgon :D Klockan 16 bär det av mot arlanda där jag lär få ta tåget som vanligt :S Hatar att alltid behöva åka tåg, önskar jag fick skjuts men det är inte alltid så lätt.. Suck!

Ikväll blir det kalas hos Magda vilket ska bli riktigt nice!! Kul att få göra nåt annat än att sitta hemma hela tiden! :)

Pusspuss!

Det här med att tvätta!

Det här med att tvätta känns som ett väldigt jobbigt faktum här nere i Skånelandet! Till att börja med så har vi inte haft en tvättmaskin i korridoren sen mitten av sommaren (alltså innan vi kom tillbaks efter ledigheten). Detta då maskinen vi hade innan pajjade x antal gånger under sommaren när vi var borta. Den blev lagad och efter en tvätt pajjade den igen! Efter att vi klagat tillräckligt många gånger tror vi självklart att vi ska få en ny maskin men nu när det gått i stort sätt ett halvår börjar jag tro att de struntar i oss. Vi har istället fått två tvättnycklar till en tvättstuga som det tar 5 minuter att gå till. Alltså, hela korridoren på nio pers ska dela på två tvättnycklar som vi egentligen inte ens ska behöva då vi ska ha en egen tvättmaskin.
Att pallra sig ut i dagens 13 minusgrader kändes som rena pesten och jag är sjukt glad att jag lämnar denna håla snart, jag står int eut med all skit som vi dras med! Är vi inte levande människor med känslor och behov som alla andra?!? Ibland känns det som att vi blir behandlade som knäppa varelser som inte behöver tvätta, inte behöver laga mat och som det är okej att förgifta i damm och mögel. Så, nu är det sluttjatat för idag :P

Vid 15 snåret blev jag upplockad av Sara och Isa som tog med mig till bc för att köpa present åt en viss fröken som fyllde igår och som har kalas imorgon :) Denna fröken som annars kallas Magda :P Det blev en bra present och jag tror hon blir glad över den! Tror inte hon läser min blogg så jag skulle nog våga skriva avd vi köpte men för säkerhetsskull så lämnar jag det.
På coop blev det att köpa creme fraische med smaken av soltorkade tomater och fetaost som jag hört ska vara god, skånemejeriet har börjat med en "kollektion" olika smaker som är riktigt goda!! Testa dem ni som kan! Det blev också lite godis som jag tänkte ha med mig på flyget på torsdag!

När jag kom hem satte jag och Sara oss och fixade iordning presenten och sen blev det middag! Jag käkade paj och min nyiköpta smakupplevelse plus att jag fick en morot av Sara :) Det var riktigt gott men jag tror jag komme rtröttna på att äta det alla dagar tills jag ska hem!! Eller iof har jag en matlåda med köttfärssås men mestadels paj :P

Suck, jag skulle publicera inlägget men datorn hängde sig så det jag skrivit efter detta sparades inte :S orkar int eskriva om allt men jag skrev iaf att jag kollat på en fil ikväll som heter Julie and Julia, ganska bra men man kan inte se den för många gånger tror jag!!

Nu ska jag försöka fördriva tiden tills sovdags!!
Puss

What now??

Veckan började igår med att vi hade kursintroduktion till affärsplaneringen, vi hade även en låååång föreläsning om att starta företag och sen lite om kalkyler och så.
På kursintroduktionen fick vi veta att vi ska skicka ett kort mail på några rader och förklara vad vi vill göra för affärsplan, detta gjorde mig väldigt lättad då jag räknat med hårdarbete denna vecka för att hinna klart med affärsiden!
Det lååånga föreläsningen om att starta företag handlade till största del om banken, hur man ska bemöta dem, vad de accepterar, vad man inte får göra osv. Riktigt tråkig föreläsning om jag får säga så, jag hade förväntat mig en föreläsning där de skulle pucha en att starta eget, inte skrämma en!

Kvällen var inte så mycket att skryta om, vi slutade 16.45 och tiden flög förbi med två filmer och allmän uttråkning!

Idag har jag bestämt mig för att tvätta så det var bara pallra sig ut klockan 10 i 13 minusgrader, nu ska jag snart hämta tvätten igen och jag ser inte fram emot det :S Blääää! Kan det ens bli så här kallt i Skåne?!?! :O
I övrigt tror jag denna dag kommer gå riktigt sakta men jag hoppas att ett under ska ske :D

Puss på er!

Skräck!

Okej, nu började det bli lite jobbigt! Jag känner att paniken över att hinna med både examensarbetet och affärsplaneringen på den korta tiden vi har lär bli svårt! Jag vet ju inte ens vad jag ska göra för affärside än :S
Någon som har nåt förslag på en enkel affärside eller kanske bor i Uppsala och är expert på affärsplanering. Jag ska nämligen göra massa olika kalkyler och budgetar för min affärside som jag måste skapa. Jag vill göra någonting enkelt men samtidigt relevant för min utbildning. Hjälp mig den som kan! Jag hatar affärsplanering och allt liknande för jag har redan jort det så många gånger och orkar inte engegera mig längre.. :S

Examensarbetet tror jag iaf kommer bli roligt men stressigt! Tur att jag ska vara hemma under den tiden så att jag kan stressa samtidogt som jag är hemma med mina underbara älsklingar och får njut alite :)

Idag ska jag försöka komma på en affärside om det nu är möjligt, sen ska jag träna, börja packa lite då jag förmodligen kommer ha mycket att stå i under veckan och sen ska jag försöka unna mig lite lugn tid utan stress. Kanske blir att tända ljus (min nya favorit) och ta på en avkopplande ansiktsmask med skön musik i bakgrunden. Vi får se vad jag hittar på! Kom gärna med avkopplande förslag!

Igår var jag på bc med Isabelle, riktigt trevligt och jag hittade precis vad jag skulle!! Jag köpte en ögonbilndel för sömnlösa nätter som kostade 20kr på hm, en mobilficka för 14,50 på Ur och penn (båda på rea) och sen en kalender som jag starkt behövde för 99kr på bokia :) Jag gillar mina fynd och de kommer garanterat att användas! :D På vägen hem fick vi sällskap av Björn och Robert (Björn som jag dansade med i höstas och Robert som också var med och dansade fast inte med mig :P)

Nu blir det att göra nåt vettigt!!
Puss!

Magert!

Jag vet att det är magert med inlägg i min blogg för tillfället men jag känner att jag måste prioritera och tyvärr kan jag inte sätta bloggen i första hand! Dessutom så blir jag osugen på att blogga när det är så här i skolan men till slut löser det sig och då kommer jag igång ordentligt med bloggen igen, tills dess kommer det lite då och då!

Idag har varit en av de bättre dagarn apå länge, några få nedslag men i stort en riktigt bra dag! Det började med att min handledare hade svarat på mitt mail och min arbetsplan med några få kommentarer kring ändringar, jag fixade dem och traskade iväg till henne. Hon hade dock en till kommentar så det var abara gå hem och fixa igen! Jag fann ett mail i min inkorg från Botaniska trädgården i Uppsala där det stod att jag var välkommen för att intervjua några av dem den 8 februari vilket kändes lättande :D Dagen första pepp! Jag kommer även få använda bilder de har i mitt examensarbete vilket underlättar väldigt mycket för mig :) Tack underbara Botaniska!!
Jag gick och postade mitt cv till Uppsala kommun då jag igår fick en länk från Sara med en arbetssköning, att sköta parker, trädgårdar, skolor och så känns som ett helt okej sommarjobb så jag skickade in!

Jag fick lite kopior av registrering och betyg av en lärare på skolan så nu kan jag snart söka ett stipendium också :D I like it!

Jag arbetade klart med affärsplanen och lämnade in den för påskrift, därefter gick jag och lämnade den påskrivna affärsplanen hos Märit som är min kursledare. Yes jag slipper arbeta med den under helgen iaf! Dock en hel del annat att pyssla med!

När jag kom hem stod Sara och Isabelle i dörren och skulle gå till köket för att baka så jag hakade på dem och kollade på medans de gjorde en väldigt god kaka! Riktigt krämig och god! När vi varit där ett tag föreslog Isabelle att vi skulle käka pizza senare vilket vi tyckte lät som en br aide, dock utvecklades den lite. Vi har pratat om att käka på en restaurang innan jag drar hem för examensarbetet nästa vecka så jag föreslog att vi skulle göra det idag.. Vi valde ut en Italiensk restaurang i Malmö och klockan 19 var vi där :) Supergod mat och jättemysigt ställe om man räknar bort alla blomflugor som flög runt oss! Jag åt pasta med räkor och musslor (havets frestelser) och de andra två åt pizza. Som efterrätt gick vi till Max och köpte varsin glass, eller inte Sara men jag och Isabelle! Så underbar kväll och jag vet inte vad jag skulle göra utan mina underbara flickor! Det är ni som håller mig levande här nere, som påminner mig varje dag om att jag har bra vänner här nere och att jag kan klara av tiden tills i sommar! Tack för att ni finns!

Nu sitter jag och skriver bloggen och lyssnar på min mixade musiklista på soptify, älskar spotify som ger mig möjlighet att lyssna på vad jag vill!!



En liten egobild på mig :) Har inte så många nya bilder inlagda än, har några nya i kameran men orkar aldrig ladda äver dem så det får bli gammla bilder så länge!! Har iaf inte laddat upp just denna innan.

Nu ska jag nog gå och lägg amig, eller ganska snart iaf!
Puss!

Exjobb!

Nu har exjobbet börjat på riktigt, eller ja iaf arbetsplanen.. Jag har precis skickat in min första plan och väntar på svar från min handledare med kritik eller ett godkännande, om den är okej så ska den skrivas ut och sedan bli påskriven av henne. Därefter inlämnad till vår kursledare.

Jag är just nu inte så glad på min handledare så vi får väl se hur mitt arbete blir, eller rättare sagt om hon tar mig på så stort allvar efter sista arbetet vi hade.. Hon lev typ arg för att jag valde att gå på tidigare jullov men det är väl endå upp till mig om jag väljer att stressa ihop mitt arbete eller inte.
Sen har hon dröjt med svar sen jag frågade henne om handledare och måndags när lkursen började hade hon fortfarande inte pratat med dem hon skulle så hon sa: Jaja, jag får väl lov att ta dig då! med lite suckande tonläge! 
När jag då föreslog att vi skulle boka in ett möte för att siskutera arbetsplanen sa hon att hon inte visste hur hennes schema såg ut så jag skulle maila istället..
Menmen, jag ska göra det bästa av mitt arbete och kommer inte ge upp på grund av en jobbig handledare! Snart ska jag ju hem till Uppsala och får vara där lite mer än en månad :D Det ska bli skönt!

Snart bär det av för fika hos Gaunitz eller cafe natsarian eller nåt sånt, ett supermysigt cafe på skolan med underbar personal och massa böcker! I loke it alot!

Ses o hörs!
puss!

Ta tag i mitt liv!

Äntligen har hetsen lagt sig och det känns som att jag kan ta tag i mitt liv igen! Just nu är jag mellan två kurser vilket är riktigt skönt, dock har jag haft en släpande rest som jag nu kände var dags att ta tag i.. Nu är jag fördig med resten och kan njuta av kvällen! Imorgon börjar exjobbet vilket ska bli riktigt kul, snart blir det en tripp till Uppsala i ca en månad för att göra mitt exjobb där. I love it!

Den tid som jag missat att få fram till er läsare kommer nog aldrig skrivas heller så ni får helt enkelt gå ovetandes men jag kan lova att tiden innan jag åkte ner till Skåne var underbar och tiden i Skåne har gått upp och ner. Skåne är ju en mästare på att få mig att gråta och stressa vilket inte är så bra men nu ska jag lämna det bakom mig och satsa på att stressa mindre den sista terminen. Jag tror att det kan gå då vi inte har så många kurser och de verkar inte så jobbiga heller :)

Förresten så är det idag en månad till min födelsedag :D Känns bra, jag undrar bara vadjag ska köpa till min älskling som fyller samma dag.. Vad kan man hitta på liksom?!? (Inga svar här då han läser bloggen med jämna mellanrum ;))

Ikväll kommer jag sätta på en film och käka popcorn och njuta av en lugn stund! Jag tror dessutom att jag ska avnjuta en ansiktsmask då det var väldigt länge sen jag gjorde det! Nice Nice!

Fortsatt trevlig kväll alla läsare!
<3<3<3

Sämst!

Hatar dagar som denna, det enda positiva med den är att jag skrivit en exkursionsdagbok och börjat på en till. I övrigt har jag gråtit bort hela dagen, mitt huvud värker och mina ögon svider och jag vill hem!

Det har aldrig varit så här jobbigt, idag kände jag för första gången paniken över att bo i ett litet rum i en korridor. jag satt och grät av hemlängtan och saknad och ville bara ta en promenad för att tänka på annat men vad måste man tänka på då?!? Jo, att ingen ska se en när man gå rut.. För man vill helst inte att alla ska veta att man lever i helvetet där de tycker att det är bra att leva.
Med rödsprängda ögon och massor med kläder på mig skyndar jag ut i mörkret men gråten försvinne rinte, den bara förföljer mig på de tråkiga vägarna i Skåne. Vart ska man gå för att kunna tänka på annat? Det finns ingenstans att gå där det finns nåt att tänka på och där man känner sig trygg! Går jag på en gata för att komma bort från Alnarp så är jag mitt ute i ingenstans och skulle nåt hända där skull eingen märka nåt förns betydligt senare.. I truly hate this shit!

Jag kan nästan säga att detta var den värsta dagen i mitt liv för jag har aldrig varit så rädd för fyra väggar som idag. Jag har aldrig saknat någon eller något som idag. Jag har aldrig gråtis så mycket sóm idag.
Jag mådde piss när min pappa gick bort men känslan i mig idag är inte att leka med!

Trots detta ska jag inte ge upp, trots att jag inte ens ser vad jag skriver för att jag gråter så ska jag kämpa vidare för denna utbildning är vad jag vill! Jag vill kunna gå ut i sommar och kunna säga att jag är trädgårdsingenjör!
Jag kommer förmodligen gråta mig själv till sömns men förhoppningsvis så mår jag lite bättre imorgon.

God natt och på återseende!
Puss!

Home

Jag vet att jag egentliugen inte har tid att skriv ahär för att jag borde plugga men måste skriva nåt som egentligen är rätt sorgligt!

Jag lyssnar just nu på låten Home med Daughtry och kan inte annat än att längta hem, blir nästan tårögd bara av att höra I´m going home to the place where I belong.. Är så känsloladdad just nu att jag inte kan lyssna på kärlekslåtar eller liknande, helt otroligt!!!

Ny låt och nu spelas Home med Måns Zelmerlöw, måste min lista spela två lika jobbiga låtar efter varandra?!?!

Jag måste dessutom tillägga att jag har världens bästa pojkvän, trodde inte att det fanns någon så underbar men sen ett år och snart sex månader tillbaka finns han djupt i mitt hjärta och det får mig att orka kämpa! Älskar dig så otroligt mycket och du är den bästa studentpresent jag någonsin kunde ha fått!!

Puss!

Crying out loud!

Jag vet att dte var ett tag sen jag skrev i bloggen och jag är ledsen för det men just nu har jag sjuuuuuuuuuuukt mycket att tänka på, är så stressad att jag knappt vet vad jag heter och risken är rätt stor att jag kommer gråta mig själv till sömns de närmsta nätterna!!

Hoppas ni har överseende med de få inläggen, jag lovar att uppdatera så fort det lägger sig!

Puss!

RSS 2.0