Julafton!

Det är redan den 26 december och imorgon bär det av hemåt (förmodligen).

Julafton 24/ 12

Dagen började med att jag gav Jonas en morgonjulklapp, han fick tofflor som jag har likadana! Hans är gråa och vita och mina är röda och vita, jättefina och köpta på hemtex :)
Vi gick upp och käkade frukost och folket trillade upp sakta men säkert. Det blev en slapp morgon framför tv:n och till lunch blev det gröt! Mumma!
Efter lunchen blev det att ta det lite lugnt igen och sen börja göra sig fin, det blev att hoppa in i duschen och sen på med den röda klänningen. Jag var väl färdig vid 14 slkulle jag tro så det blev att slappa lite till framför tv:n men det är ju mysigt så varför inte?!?
15.00 var det dags för Kalle, det gå rju absolut int eatt missa på julafton eller vad tycker ni??
Skaran framnför tv:n minskade av lite varteftersom och när Kalle slutade var vi väl tre pers som fortfarande kollade :P
När Kalle slutat var det iaf dags för käk, julbordet var fullt med god mat och jag blev probb mätt!! Vi drog oss in mot vardagsrummet och började efter ett tag öppna julklappar.. Vi hade jättefina jultomtar och tomtenissar, det var ungarna i huset som fått för sig att spela oss ett spratt :P
Det blev paketutdelning och jag fick massa trevliga paket, från Jonas fick jag ett paket med hudlotion, hudschampo och parfym och en vetepåse. Av mamma och Ulf fick jag 1500 kr och från Elna och Jan fick jag stövlar :) Är så nöjd över mina paket och jag älskar fortfarande julen!

Efter att alla öppnat sin apaket blev det att köra lips som Jonas fått i Julklapp, jag satt och kollade på medans de andr asjöng ;) Sen bytte vi till rockband och spelade en stund till. 

Det var en jättebr adag och man märker ju hur olika folk firar jul vill jag lova! 

Juldagen firades med släktkalas från ca14.00  till ca 19.00. Vi gick ner till bygården eller vad de kallade den och där samlades släkten fö ratt käka julmat och umgås. Barnen lekte och några bastade medans några pratade med folk och lagade mat. Maten var toppen och detblev lite lekar som också var roliga! En kul ide tycker jag. Det blev risallamalta till efterätt och sen drog jag och Jonas hem och kollade på Shrek. Dock kom barnen hem efter ca 30 min så då blev det att köra Lips istället :P Mycket roltigt!

Idag är det annandag jul och Jonas har precis dragit in till Skelefteå för att träffa gamla kompisar, jag skulle ha följt med men jag stannar hemma och pluggar hela dagen istället.. Känner att det behövs nu när det börjar närma sig!

Fortsatt trevlig dag och på återseende!
Puss!

Vilket kaos!

We made it!!
Utan några större problem tog vi oss fram till slutstationen, med start 07.30 kom vi fram ca 21.30. Resan tog med andra ord ganska lång tid men den var inte helt lätt vill jag lova.. Till att börja med fastnade vi ganska snabbt efter start efter en plogbil på motorvägen som vi int ekom förbi, vi låg och puttrade i ca 40km/h och det blev en lååååång karavan med bilar efter oss och med ca 5 bilar framför.
Jag tror dessutom att vi fastnade bakom ca 5 pligbilar som saktade ner vår fart rejält och drog ut på tiden en hel del. Jag är rätt trött på plogbilar och deras söliga framfart.
Dessutom fick vi lov att köra i mellan 20 - 40 km/h på en 80 väg då det snöade så mycket att man knappt såg 5 meter framför bilen. Jag tror att vi såg minst 20 bilar som kört i diket eller helt enkelt fastnat i plogkanten för att de inte sett vart de åkte. Jag var väldigt nära att stanna bilen och vänta men Jonas sa att det kan hålla i sig hela dagen så vi puttrade på i lugnan ro! Min puls var rätt hög i den stunden vill jag lova!
Till slut lättade vädrat upp och resan fortsatte i normal fart igen :)
Väl framme i Sundsvall var det dags för ännu ett stopp, det var nämligen två långtradare som hamnat i problem så de hade stängt av motorvägen och som de sa på radion om dirigerat traffikanterna. Dock var omdirigeringen väldigt dålig, en skylt som sa polis så vi fick åka upp på en avfart och sen fick vi bannemig hitta själva :S På en sidoväg blev det stopp och vi stod stilla ett bra tag innan det började rulla lite sakta igen. Dock insåg vi att den vägen vi skulle in på (när vi läst skyltarna) var stillastående då en buss (tror vi) skulle bärgas bort..
Snacka om problem liksom! Till slut kom vi iaf iväg igen och efter en bra stund på sidovägar kom vi upp på motorvägen och kunde köra vidare!

Nästa stopp blev hos Sara för att ta ett litet brejk och låta Tuffsan lugna ner sig lite, hon var inte den roligaste att ha med sig i bilen då hon hade panik och jamade och tro de eller ej det lät som att hon ylade. Hos Sara var hon mer intresserad av hhuset än någonting annat men hon drack lite vatten iaf och hade käkat lite torroder ur min hand tidigare! Vi stannade inte så länge då det började skymma och vi ville komma fram. Vid detta laget var klockan runt 15.00.

Vi hamnade efter ytterligare några plogbilar men var till slut framme hos Micke, Jonas bror. Vi fick mat och en liten rast innan det bar av igen. Nu var vi i Umeå.  Förresten så åkte vi förbi de trakterna som jag känner igen, där farmor bor. Jag pekade ut huset hon bor i och berättade om allt jag kännde igen ;) Så härligt att känna igen sig!

Mellan Umeå och Bobysund (slutstationen) insåg vi att det var väldigt lite bensin kvar så vi bestämde oss för att tanka på nästa bensinmack. Dock tog det ett bra tag och min nervositet ökade då det nu var bäcksvart ute och nästan inga bilar alls på vägen.
till slut hittade vi en mack och Jonas skulle betala med sin 500lapp, dock tig de bara kort! :S I paniken kom Jonas på att jag hade min dator med mig och frågade om jag hade mobila bredbandet med mig vilket jag hade så det var bara att starta datorn och logga in på internetbanken :P Ibland har man tur i oturen!

Sista sträckan var nog trots allt den jobbigaste, iaf för mig! Det var en 80 väg mitt ute i skogen med ett snökaos så man knappt såg nåt alls och Jonas körde. Jag som aldrig åkt den vägen skulle ha kört 40 typ men han körde i ca 80 vilket gjorde mig sjuuuuuuuuuukt nervös, vid ett tillfälle var jag väldigt nära till tårar men jag klarade mig och det gjorde vi oxå! Hem kom vi och det var väldigt skönt att få kliva ur bilen och gå in i ett varmt och mysigt hus!!
Jag somnade som en stock på kvällen när det var sovdags :)

I morse vaknade vi strax innan 09.00 och gick upp. Det blev frukost och sen en promenad ute i snön med katten :D Hon dök ner i snön och syntes knappt för att det var så djupt! Så kul att se henne hoppa i våra fotspår och vara så försiktig, det härder inte allt för ofta :P När jag tog upp henne skakade hon för att hon frös men ville ändå vara ute längre.. Katter alltså!

Lite senare blev det att åka in till Burträsk för att köpa schampo och jag hittade ett urgulligt gosedjur/ en tiger som älsklingen köpte åt mig :D Tack underbar!

När vi kom hem blev det lunch, korv och makaroner och efter det blev det att spela lite rockband som gick pissdåligt! Jag gav upp och gick och la mig en stund ^^ Efter sovstunden behövde jag få igång katten som sovit typ hela dagen så jag började leka med henne och nu sover hon igen :P Dumma katt som bar asover och sover!

Just nu sitter jag och skriver bloggen och pratar med Isa på msn, man längtar ju nästan tillbaks till Skåne och alla vänner man har där!! Efter att jag skrivit klart här blir det plugg för hela slanten, förmodligen tills det serveras mat på våningen under ^^ Så underbart med mat som serveras! Dessutom har jag den underbaraste pojkvännen i världen som kommer upp med klementiner till mig <3 Love you!

Puss


Julmys!

Igår blev det inte en lugn pluggarkväll som jag trott och planerat utan det slutade med att jag och älsk drog in till grannen för att kolla på film. Dock trog det ut massor på tiden eftersom att de skulle käka så vi blev bjudna på lyxmat, fläskfile med hasselbackspotatis och fetaost sås :) Vi kollade på Dumbo efter maten och sen var det dags för mig att dra mig hemåt för att plugga..
Jag satte igång och insåg att det inte gick bra alls, lagom till att Jonas kommer in genom dörren (han stannade några minuter) får jag ett utbrott och börjar böla som vanligt. Han tröstar mig och säger att det kommer bli bra och jag vill lova att det hjälpte! När jag väl satt eigång igen så skrev jag som en tok och blev näst intill färdig med min uppsats..  

Malin, en kompis till Jonas ringer och vi drar över till henne för lite mys och dricka, det slutar med snöbollskrig på gården men jag frös och var inte på humör för det så jag kollade på! Det var en trevlig kväll, inte den bästa jag haft men trevligt att komma ut lite :)

Imorse gick jag upp 09.00 för att göra mig iordning och ta bussen till Västerås där mamma bor. Jag var framme på centralen i Västerås strax innan 13 och mamma stod där för att hämta upp mig, så härligt att se henne igen efter all tid som gått!! Vi åkte hem och jag lekte lite med Wille som är såå urgullig när han alltid vill leka med sin filt ^^ Att han aldrig tröttnar :P



En gammal bild på lilla Wille :)

Det blev lunch och det bjöds på spaghetti och köttfärsås, till efterätt blev det banan och choklad tårta = mumma!! Det började bli dags för mig att dra mig hemåt så jag tog de paket jag fått och la dem i väskan och gick sedan ut till bilen :D
Bilen var uppvärmd och härlig och vägarna vita men det kändes skönt att sitta bakom ratten iaf! Lite jobbigt dock att sitta helt själv då jag int eriktigt visste vägen :S Men allt löste sig och jag kom hem helskinnad!! Dock fastnade jag bakom en karavan av bilar som inte vågade köra om en plogbil så jag fick köra 30-40 km/h på en 90 väg!! SUUUCK! Väl hemma skulle jag fickparkera och det märktes att man inte gjort det på ett tag men jag skyller på snön som låg på parkeringen, det var inte lite vill jag lova!! Till slut fick jag iaf till en riktigt bra parkering och gick in.
Det blev att börja packa på en gång och sätta igång med disken :( Hatar att stå och diska, varför byggs det alltid på med disk?? Man hinner ju inte ens diska klart förens ny disk står där och vill bli ren.. Why, Why, Why?!?!?!? 

Imorgon bitti, tiiiidigt på morgonen bär det av, jag har tjatat för att vi ska åka 07.00 men jag antar att det kommer dra ut lite på tiden.. Nu ska jag iaf packa det sista och sen gå och sussa för jag vill ju inte somna imorgon när jag ska köra i ett antal timmar. Åh vad jag längtar tills vi är framme imorgon och bara kan njuta av en jul med snö och trevligt sällskap :) Det blir tydligen en julafton med runt 14 pers, ett släktkalas och en hel del annat :D Me like, trots att jag inte direkt tillhör släkten ;)

Puss på er alla läsare och jag lovar att skriva så fort jag får tid över eller ett fungerande internet :P

Just ja, en sista bild som jag skulle ha lagt upp för ett tag sen men som jag or jag missat! En urgullig blomma som kan se ^^

Burr, det är kallt!

Kallt, kallt, kallt, KALLT, KALLT!! Det är väl det minsta man kan säga om vädret just nu, cyklade in till stan med älsk för att han skulle träffa mikaela och hennes kille Conny! Jag höll på  att frysa huvudet av mig så kallt som det var.. Dessutom är det ju så kallt ute så man får cykla i slowmotion!
Dock kom vi fram helskinnade och utan att ha ramlat omkull. Vi mötte upp dem och sen gick vi runt lite på stan för att fördriva tiden, vi gick först till household där jag skulle köpa ljuscylindrar till mamsen!

I övrigt gick vi mest bara runt på olika butiker och kikade och umgicks, rätt trevligt om jag får säga det själv ^^ Efter ett tag var det dags för dem att dra sig hemåt så jag och Jonas drog oss in på Max och käkade, för er som inte smakat Max Greenburgara GÖR DET!! Bästa och godaste burgaren som går att hitta, underbart god och sjuuuuuukt mättande! Jag orkar knappt äta mina pommes efter att ha knaprat i mig burgaren :P Vet int eom den är så mycket nyttigare än de andra men den känns mycket nyttigare då det är majs och dyligt i den!! Jag vågar nästan lova att du inte blir besviken!!

På vägen hem var det om möjligt ännu kallare än på vägen dit och mina händer kändes som isbitar efter halva vägen! Jag rekomenderar inte att cykla på vintern när det är runt 10 minus ute. Dessutom känner jag att min hals inte mår tipptopp just nu, kanske för att jag andats in för mycket kalluft men jag har ju ändå varit inne ett bra tag så det borde ha gett sig! Hoppas bara att jag inte blir sjuk igen, jag orkar inte med det nu! Vill bara ha en underbar och frisk jul utan trassel.

När vi klev in genom dörren hemma smet självfallet Tuffsan ut och det är inte det lättaste att få tag på henne då vilket ledde till att hon fick stanna ute.. Jag vill lova att varken jag eller Jonas var så glada på henne då och förmodligen inte Skruttan heller som vi nu är kattvakt åt.. Hon satt helt ensam och hade int eså mycket att göra så jag fick leka lite med henne innan Tuffsan kom hem, dock bytte de bara plats så Tuffsan kom in och Skruttan gick :P
Nu är båda katterna inne och de leker vilt med varandra, så mysigt att se dem som svarta prickar som far över golvet. Myspys!!

Imorgon blir det att ta bussen till västerås för att hämta bilen hos mamma, en liten minijul blir det allt! Ska blir kul att träffas igen efter så lång tid och käka med dem! Sen blir det att åka hem till Uppsala igen och på måndag bär det av uppåt i landet, vi ska ju fira jul i Norrland med Jonas släkt :) Det känns kul men samtidigt komme rjag sakna att fira med min familj som jag brukar!
Hoppas iaf på en mysig jul med mycket snö!!

Btw, ursäkta att jag är så dålig på att ladda upp bilder men jag har inte tagit några kort här än så det blir lite jobbigt.. Dessutom vill jag inte bara lägg aupp gamla bilder!

Puss på er!

Myser med kisse!

Just nu sitter jag och kollar datorn med en kisse framför mig, hon har nyss varit ute och när hon har varit det blir hon riktigt mysig av sog och måste typ alltid lägga sig i knät eller väääääldigt nära iaf! Det är mysigt men ibland blir det lite jobbigt, som nu när hon ligger mellan mig och datorn och kurrar (hur ska jag kunna skriva med en katt som ligge rivägen?!?). Nej men det fungerar, lite träningsvärk imorgon bara ;)

Jag och älsklingen har varit iväg på en promenix till ica supermarket som ligger en bit härifrån, ca 15 min gångväg skulle jag tippa.. Vi köpte kattmat och lite annat viktigt som behövdes :)
När vi kom hem var båda väldans varma efter att ha tagit på sig dubbla och tjocka lager då det var 7-8 minus ute.. Dock går man ju ganska snabbt så det blev rätt varmt till slut :P Jag la mig i soffan och slöade ihop lite medans han satte igång med att fixa datorn.. Det kom nåt med posten som han var tvungen att sätta in i datorn på en gång!

När jag insåg att jag skulle få äta lunch själv då han skulle in till stan gick jag på ännu en promenix dock bara till coop som ligger 5 min härifrån och köpte pizza.. Den tillagades när jag kom hem och sen drog Jonas iväg för att träffa Micke på stan!
Vad ska man hitt apå här hemma i all ensamhet då?? Kanske skulle slå in de sista julklapparna eller plugga lite men det blir nog lite tv till att börja med ^^ Känner inte direkt för att vara duktig idag, det räcker med mitt städryck igår då jag tokstädade köket! Den som inte kallar köket rent nu är knäpp!!!

Puss!

Vardag...

Igår var det onsdag och det hände väl inte så sjukt mycket över det vanliga, jag satt och kollade endel på tv när det inte fanns så mycket annat att hitta på. Jag och älsklingen gick på en promenad för att få lite luft och den kalla luften var rätt härlig, det var ca 3-4 minus när vi var ute och det var precis lagom kallt!
jag gick senare och handlade på coop eller ska jag säga hemköp som jag alltid gör då det är en liten och dyr affär precis som jag alltid sett hemköp :P Med åren har jag insett att de olika kedjorna har sina fördelar ^^

På kvällen blev det bakstund!! Jag kände för en kväll i köket och satte igång med biskottis, det blev mandelbiskottis och dem blev riktigt lyckade om jag får säga så!
Dock ville ju inte älsklingen ha eftersom att han inte gillar mandlar så för hans skull så gjorde jag en kladdkaka som jag dessutom lyxade till med florsocker och grädde!
Jag måste säga att när jag väl går in för det så är jag rätt duktig i köket ^^ Jonas brukar säga att jag gör den bästa kladdkakan och jag är villig att hålla med om man nu får göra det om sitt eget bakverk ;)

Idag har jag inte gjort så himlans mycket, pluggat lite och sett på tv! Det blev en promenix oxå men i övrigt har det varigt en riktig slappardag :D Det kan man behöva ibland vill jag lova!! Eller är det någon som inte håller med?

Nu blir det att sova en snutt, godnatt alla!!

Puss!

Rosepepparsås!

Sa förut att det hette rosesås men det blev ju lite fel... Det heter ju rosepepparsås och jaa det smakade ju... peppar.. :P

Nu ska jag sätta mig och plugga i brist på annat, ganska tråkigt att kolla på tv hela tiden.. Men ska nog sova ganska tidigt ikväll oxå!!
Runt 21.30 tror jag att jag ligger i säängen och sover, så hör inte av er efter det ;) Om ni inte är ute efter att störa mig vill säga.

Pusspuss!

Snö!!

Wihoooo, äntligen har snön kommit på riktigt!! Inte bara 1 cm som försvinner på en gång utan denna gången har det blivit ca 10-20cm vilket är helt underbart!!
Jag och älsklingen gick en promenad in till stan  för att köpa de allra sista paketen men innan det gick vi ut en sväng med tuffsan som var helt till sig ute i snön :P
Det var en skön promenad men det var lite kallt, dock härligt att det är helt vitt runtomkring en :D Vi hittade det vi skulle på stan och gick sedan tillbaka, jag fick konka runt på min väska som han hade lagt ner (MITT PAKET) i! Han sa åt mig att gå in på en annan affär och sen kom han med ett inslaget paket och la ner det i min väska.. Grr! Efter typ halva vägen hem slängde jag över väskan på hans axel, ofta jag orkar släpa nåt som jag ska få?!? Tihi!

Väl hemma släppte vi ut katten i snön igen och det tog ganska lång tid innan hon vågade sig ut i snön ;) Dessutom var hon inne igen efter typ 1 h.. Frusen liten kisse!
Jag satt och kollade lite på tv och tog det lugnt i soffan och nu är det maten som är på g, det blir klyftpotatis, kyckling och rosesås! Såsen har Jonas valt och jag vet inte ens hur det smakar men det visar sig, jag hoppas iaf att det blir gott :D
Kanske meddelar hur det blev senare!

Pusspuss!

Lucia

Igår var det lucia och det hände väl inte så mycket men det blev att köpa hem glögg, pepparkakor och lussebullar för att fira :) Under dagen blev det endast lite plugg och diskning och sen slappa framför soffan. Det blev att kolla på film på kvällen och mysa lite framför soffan..

Idag har jag varit på Gränby med Jenny och shoppat julklappar, är nu äntligen klar med allt! Så skönt att slippa tänka mer på det! Någon mer som redan är klar med paketinköp??
Jag känner mig rätt nöjd med mina iköp och tror nog att de som ska få dem blir nöjda och glada :) Wihoo, snart jul!!
Efter trippen till gränby satt vi en stund i bilen och snackade, alltid lika trevligt med tjejsnack ^^ Oftast tänker man ju ganska lika som tjej :P

Nu blir det att gå och slå in julklappar efter att ha kollat på julkalendern på svtplay.se. Klart man följer den vad skulle man annars göra?!? ;)

Puss på er!

Myspys!!

Julmarknaden var mysig, inte så stor och märkvärdig men det var några stånd att kolla på och lite fina saker.. Älsklingen köpte en fin mössa, svart med orangea ränder :)
När vi gått runt en stund och kände oss redo att dra hem köpte jag ett kandetar äpple med kokos på vilket gav mig en riktigt julkänsla plus att när vi gick mot bilen kom snön fallandes :D Såå mysigt, jättestora flingor som om någon hade ett kuddkrig över oss och det blev bara mer och mer.

Vi åkte ut till Ica Maxi för att handla lite och gick först in på donkan för att käka lite. Väl inne på Ica köpte vi de sista julklapparna till Jonas släkt och lite mat, man måste ju ha nåt att äta :P
När vi kom hem tog det inte lång tid innan katterna kom inspringandes (vi är kattvakt åt systern Skruttan), de hade så bråttom att man knappt såg dem när de kilade in genom dörren!
De var hungriga vill jag lova, när kattmaten kom fram klättrade de på mina ben och ville ha på en gång!! Men gud vad det är mysigt med katter vill jag lova, älskar det verkligen!!

Det är lite synd att snön int eligger kvar men med lite tur blir det kallare tills imorgon och då hoppas jag på mer snö ^^ I love it!

Just nu sitter jag och lyssnar på spotify, är så glad att jag har det!! Vad gjorde man innan det kom?!? Jag tror inte ens jag lyssnade på musik i datorn då, bara mina skivor jag har men det är ju inte så många... Väldigt bra grejj och för er som inte har det, skaffa det om ni kan!! Det är sååå värt det!!
Dessutom har jag en katt bredvid min stol, tuffsan ligger på dynan som ska ligga på stolen men som nu ligger på golvet ;) Ser så mysigt ut när hon ligger där och sover!! Sötast i världen!!

Puss <3

Julmarknad!

Blev årecis bestämt att vi ska på julmarknad, Monkan kommer och hämtar upp oss om en timme! Ska bli jättekul att träffa henne, var ju evigheter sen och julmarknad är ju aldrig fel!!
Sist jag träffade henne (om jag minns rätt) var jag ganska irriterad och stressad och hon skjutsade mig till stationen för att jag skulle tillbaks till Skåne..
Hon lär få se en garanterat trevligare sida av mig idag iaf =)

Hej hopp, nu ska jag göra mig redo!!

Puss!

Uppsala!

Blev klar med uppgiften igår efter mycket om och men, jag HATAR alla kopiatorer i skolan och all teknik som går emot mig.. När jag skulle kopiera strular maskinen och jag kan inte logga ut så jag får helt enkelt gå och ringa till it-stöd men vad händer då?? Jo jag kopplas till Skara, vad kan dem i Skara göra åt mitt problem? Had edet inte varit lättare om jag kopplats till it-stöds enheten på skolan, jag kunde ju till och med se deras kontor från där jag stod! Kunde ju lätt gått dit och sagt vad som hänt.. Men ist fick jag stå och vänta på att Skara-nissen skulle ringa till Alnarp och berätta vad som hänt och med vilken skrivare :S
Men men jag blev klar i tid iaf!!

Jag stressade lite för att få ihop mina grejjer och sen skjutsade Sara mig till flygplatsen och flyget som skulle ta mig hem <3
18.45 klev jag av flyget in på Arlanda och det var såå underbart, det var en stund att vänta innan mitt tåg skulle gå men jag var väl hemma kring 20.15.
På kvällen blev det massa mys, pizza, rockband och lite idol! Så härligt att vara hemma och veta att jag ska vara det ett tag framöver :)

Btw, vet inte om jag skrivit det i ett tidigare inlägg men jag har ny mobil nu! Had eju så mycket strul med den gamla så efter tre inlämningar fick jag en ny, den nya var grisrosa och jag var inte så intresserad av den så jag betalade lite extra för att få en jag tittat på innan! W715 :D Såå underbar!

Nu ska jag försöka plugga lite, ingen vila ingen ro men iaf skönt att vara hemma =)

Puss på er alla!

Vart får man tag på sand??

Gaah, har stött på alldeles för mång aoch jobbiga problem  nu under slutstriden med mitt arbete.. Ett av problemen är vart köper man sand som passar till en sandstrand? Den lena sanden som man vill gosa ner sig i när man solar, inte den hemska sandlåde sanden.. Jag kommer bara in på massa stensidor där de säljer andra sandsorter än den jag vill ha.. Är i stort behov av hjälp just nu!!

Jag känne rmig sjukt stressad och kan inte ens tänka klart längre :S Dock har jag bokat flyg hem nu så imorgon kring 16 lämnar jag alnarp för ett bra tag framöver :) Jag har dessutom fått en ny mobil men mer om det senare, nu måste jag plugga :S

ps, meddela om ni vet vart jag får tag på sand till en sandstrand!! ds

Puss

Data illustration...

Sitter just nu i skolan och har data övningar för att lära oss illusrtera i datorn... Känner inte att jag är upplagd för detta och jag har massa annat viktigt att tänka på. Men men jag ger det ett försök tills lunchen sen tror jag att det bär av hemåt för vidare arbete med inglasat uppgiften!!
Allt strular just nu, igår funkade inte internet hemma, idag funkar inte kopiatorerna i skolan och datorerna är inte de bästa heller :S
Tur att jag ska hem snart och slipper tänka på allt här nere!! Eller nja, måste plugga endel under lovet men jag har iaf annat att tänka på över lovet :)

Mitt största problem just nu är att hitta cc mptt för mina växter, medelhavsväxter strular till det för mig rejält!!

Nu mste jag återgå till lektionen, rasten är över :S

Puss!


Urk!

Jag hatar verkligen när tekniken strular...

Jag började min morgon med en dusch för att piggna till, det blev sen en stadig frukost med hembakat bröd och sen när jag skulle sätta igång internet så funkar det inte som jag vill..
För det första så tar det en evighet innan jag kan ansluta och när jag väl kunde göra det så slås internet av mitt upp i allt! Jag blev irriterad och startade om internet som vanligtvis brukar fungera men inte då, det går inte att ansluta på säkert 15 min vilket gör mig rasande!! Jag var såå nära att börja gråta och slänga internetgrejjen i golvet så den skulle gå i tusen delar men jag behärskade mig. Jag stänger av datorn och funderar över hur resten av dagen ska fungera när jag verkligen är i behov av internet till min skoluppgift som ska vara inne på fredag...
För att lugna ner mig började jag skissa lite istället och tänkte att det är ju också en del av arbetet så jag får ta itu med internet sen!
Nu, nästan 2h senare startade internet utan att pjoska men jag väntar mig att det ska lägga ner snart igen! Det värsta med det hela 'r att jag inte kan lämna in mitt internet nu eftersom att jag ska åka uppåt på fredag och MÅSTE ha internet med mig :S Men men vi får väl se hur det går och hoppas på det bästa!! Håll en tumme för mig! Pleeze!!

Nu är det dags för mig att springa till tvättstugan, det fattas bara att tvättmaskinerna slutat funka :S

Se ya!!
Puss

Som hittat!

Handledning som vanligt imorse, 10-12 och sen 13-14. Väl utnyttjade timmar idag vill jag lova och jag blev nästan klar med min planteringsplan :) Nu ikväll ska jag sätta mig med växtlistan och försöka få den klar...
På lunchen var jag och Isa iväg till cafe nasarien som ligger på skolomrädet, ett väldigt mycigt litet cafe som dessutom är en liten bokhandel! Me like!

Väl hemma efter skolan blev det att kolla på en film, jag valde bland högen och det blev nin! En film och en robot som försöker ta över världen men några små robotdockor är skapade för att döda den när människorna nu dött ut. Huvudkaraktären är robotdockan 9 som gör allt för att rädda sig själv och sina vänner och i motgång efter motgång kämpar han vidare!
Ni får se den själv och analysera, jag tycker den är helt okej :) Någon som sett den??

När jag sett klart på filmen drog jag och Sara (som äntligen är tillbaka från Stockholm) till Center syd för julshopping.. För min del blev det en ny resväska i det stora formatet för att jag ska få hem allt som ska hem. Den var på halva priset och jag betalade 399kr, som hittat!!
Jag älskar redan min röda stora resväska som jag kommer kunna fylla till bredden med saker och förmodligen inte skana någonting som jag inte kunnat trycka ner :) Köpte den på accent och de har halva priset på resväskor tills på söndag så är någon i närheten och ute efetr en resväska är detta ett tips..

Nu måste jag ta tag i plugget om jag ska hinna klart i tid med min uppgift, vill ju fortfarande hem på fredag!!
God kvall allesammans!!
Puss!

Minnen som raderas...

Jag har glömt skriva en sak som jag tycker är väääldigt tråkig!! Det handlar om gamla minnen som helt plötsligt slits ifrån en av någon anledning. I detta läge pratar jag om mitt gamla hemnummer, det telefonnummer som jag alltid haft och som jag anknyter till min familj! Detta nummer finns inte längre, det existerar inte... Inom ca etthalvår går det inte att komma fram alls på nummret och efter det kommer MITT kära hemnummer tillhöra någon annan... Vad ska jag ta mig till, blir ju nästan gråtfärdig! :S

Livet går vidar eoch jag får lov att släppa nummret och alla minnen som kom med det! Eller minnena sitter ju kvar men de känns väldigt avlägsna just nu!!

För att ta upp någonting roligare kan jag ju berätta om dagen!
Den började med handledning 10-12 med Karin och Kenneth, jag vet inte om det hjälpte så väldans mycket men man fick väl lite gjort iaf. Jag satt och målade klart min illustrationsplan som nu känns rätt bra alltså! Det är bara detaljerna kvar att klura på! I mitt växthus ska jag ha en kottepalm - cykas revoluta som jag gillar skarpt och det känns som en växt jag blir glad av :) I övrigt är det lavendel, pampasgräs, agapanthus och lita andra söta växter.
Om min skrivare fungerar vettigt kan jag slänga in en scannad bild av illustrationsplanen senare! Men räkna int emed att det fungerar :P

Nu ska jag sätta mig och finslipa på resterna av arbetet så jag blir klar i tid :D
Puss!

Glitterbild!!

Vet inte om jag la upp ngn bild från när jag skulle på glitterfesten så jag lägger upp en nu!! Glittrig väst från H&M, ett glittrigt hårspänne liknande en blomma som jag int eminns vart jag köpt men troligtbis H&M och riktigt glittrig ögonskugga från Make Up Store!! Det är rent glitter som man färster med någon sorts "hudlim".


Det tar sin lilla tid..

Till att börja med kan jag säga att jag målat med akvarell ganska mycket idag, det är en konst i sig att lära sig måla och framförallt blanda färgerna rätt.. Jag har målat på min inglasat illustration men då det är första gången (sen man hade bild i skolan) som jag målar med det blev färgerna lite väl starka på vissa ställen och lite väl svaga på andr aställen.. Dessutom blev det inte de bästa färgkombinationerna när jag skulle mixa olika färger. Suck! Menmen, det är ju iaf någonting att visa för lärarna imorgon när vi har handledning och inte bara en tråkig skiss i blyerts. Jag hoppas de förstår och gillar iden!

Jag skrev en stund med min bror på msn idag också och han påminde mig om att söka stipendium vilket jag givetvis ska göra!! Vore riktigt skönt att få in lite extra slantar och till sommaren lär det behövas om jag inte skulle få ett jobb..
Jag har funderat kring vad jag skulle kunna köpa till min bror i julklapp men det är en kuliring!! Han önskar sig ju ingenting, kom gärna med förslag om ni har några.. O så hoppas jag att min bror inte läser min blogg men det skulle förvåna mig skarpt om han gjorde det då han tycker att bloggar är fullständigt onödigt ;)

Det här med julkänsla, när ska den komma?? Jag känne ringenting av julen än så länge, inte ens julstressen infinner sig iår.. Kanske för att jag inte har så många att köpa till men den borde ju finnas där av ren vana liksom ;)
Jag har satt upp min gran och klätt så den ser julig ut, jag har satt upp en julstjärna i fönstret och jag har en liten väggsnutt med änglabilder och tomtar... Vad mer ska man göra för att känslan ska infinna sig?? Jag har ju druckit glögg och käkat pepparkakor. Suck!!
Längtar tills jag får åka hem och få lite kärlek, kanske kanske är det det som saknas för att jag ska känna att julen närmar sig.. För er som inte uppfattat det än så är det andra advent idag och ja dag hade totalt missat det tills jag läste en annan blogg. Shit vad hemskt!!

Kanske ska skriva att jag mår bra efter sprutan igår oxå, ingen feber (vad jag vet) och ingen huvudvärk eller nåt sånt.. Klart jag känner av armen liksom men vad hade man inte räknat med :P Idag kan jag iaf röra den normalt utan att bli rädd för att det gör ont.. Jag kan oxå diska normalt och plugga utan problem med att lyfta upp armen på skrivbordet :P
Hoppas bara jag kan sova bra inatt utan att mitt högeröra ska domna bort som det gjorde natten till idag :S Inte så kul att vakna med bortdomnat öra men man ska väl vara med om det med och det går ju inte att göra så mycket åt saken när man bara kan sova på den sidan!!

God natt allesammans så kanske vi hörs imorgon!!
Pussar


Svinsäker!

Igår var det fredag och vi var lediga från skolan, detta ledde till att jag hakade på Bellan till Lund som morsliskt stöd och karthjälp. Det var allergitest som gällde.. Efter testerna drog vi in till centrum för att shoppa lite julklappar.. Vi käkade pizza på ett väldigt br aställe och det är den första kebabpizzan i Skåne jag gillar :)

När vi kände oss klara i Lund tog vi bussen hem och när vi var framme i Lomma gick vi in en vända till vårdcentralen för att fråga om när jag kunde ta vaccinet som jag inte kunde ta när det var min tur.. Han sa att de hade extrainsatt tid imorgon lördag så jag kunde titta förbi då!

Därför blev det idag en vänta till vårdcentralen för att vaccinera mig, tur att jag hade Bellan med mig som stöd!! Stackars sköterska frågade om vi var vänner igen efteråt ;) Det blev att gå in på hemköp och köpa lite glass, dessutom hittade jag Väääääldigt billig sådan.. 10 spänn för 0,5 liter :D Blev 2 förpackningar med olika smak =)

När jag kom hem blev det att plugga lite växter och tycka synd ommig själv med lite glass ^^ Nu under kvällen ska jag nog måla lite och plugg ain några fler växter!

Blir ett kort inlägg idag men jag måste ju vila min arm efter sprutan ;)

Fortsatt trevlig helg allesammans!!
Puss

Inglasat!

Igår var det fullt upp, i skolan började det med handledning av dagsskissen10.30. Vi satt där och skissade medans lärarna gick runt och pratade med oss.. Jag hade gjort en bild där jag tyckte att jag presenterat växten på ett bra men ej fullständigt sätt så jag ville veta vad de tyckte..
Det visade sig att den ena läraren tyckte att jag skulle ändra totalt och satsa på en annan karaktär av växten och den andra läraren tyckte att det var jättebra men att det anra oxå kunde bli riktigt bra! Varför kan de inte tycke lika?!? Menmen, jag fick ju pespons och arbetade vidare på den... Resultatet kommer senare i inlägget!

På lunchen blev det att dra in till Bc och shoppa lite mat, jag lämnade dessutom in min mobil som la av igår :D Hoppas den blir klar snabbt men hon sa att med tur så hinner den bli klar innan jul.. Dock ska ju jag hem ganska snart, förhoppningasvis den 11:e och då tror jag inte den blir klar! Bläää!
Vi drog hem och Hanna kom över för att fira Sara som fyllde år! Grattis Sara! Det blev bara en snabbis för sen gick jag och Isa till bibblan och sen tillbax för att fixa inför kvällens kalas :) Det var dags att fixa cholkadtårta och så.. Vi blåste ballonger som knöts ihop till ett låångt ballonghallsband! Mycket fint! När gästerna kom var det fika på bordet och massa mys som gällde! Supergott och supertrevligt!

När gästerna gått städade vi undan och sen var det nästan dags att sova, hann inte med mycket iaf! Gjorde klart min dagsskiss som jag blev rätt nöjd med!!

Idag var det presentation av dagsskisserna vilket kändes spännande och bra! Dock blev allt en enda stor röra och det känns som att de klankade ner på nästan allt och alla! Hon som gett mig tipset om den andra karaktären dissade bilden ganska bra men sa att det hade kanske funkat som installation... Peter istället gillade den första bilden jag gjorde väldigt mycket och sa att den var tydlig och bra men att den andra inte alls var bra, vad är det för död skog typ... Hur ska jag kunna veta vad det är för skog en orkide lever i och hur ska jag kunna veta hur de växer på träden??? Vi hade bara en halv dag på oss och så ´klagar ni på växtval och saker som vi inte har en möjlighet att kunna.. Vi har ju inte direkt haft tiden att leta reda på all fakta som behövdes... Bläää!

Menmen, nu framöver blir det att satsa helhjärtat på Inglasat och hoppas på att bli klar snabbt :D Ska sitta all min lediga tid om så krävs!!
Just nu sitter jag och väntar på att Jonas ska ringa, jag vill sova men han kan inte prata än... :S Jag får väl så gott vänta på honom tills han är redo!!

På återseende!!
Puss <3

 

RSS 2.0